Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (08.08.2022-12.08.2022)

12.08.2022 130 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Посадовим особам ЗМС дозволили отримувати допомогу, працювати за сумісництвом та спростили звітність

3 серпня 2022 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" про особливості застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах військового стану" № 2381-IX, повідомляє Асоціація міст України.

Щодо виплати заробітку мобілізованим працівникам, які уклали контракт добровольця територіальної оборони

У рамках кампанії «Виходь на світ» головний державний інспектор Наталія Пуріш поінформувала в он-лайн форматі представників 19 суб'єктів господарювання віддалених територіальних громад про основні зміни до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах військового стану» та надала детальне роз'яснення щодо виплати заробітку мобілізованим працівникам, які уклали договір добровольця територіальної оборони.

Чи застосовуються штрафні санкції за порушення законодавства щодо єдиного внеску та чи нараховується пеня у період воєнного стану в Україні?

Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії військового стану» внесено зміни до розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 08 липня 2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464).

З 9 серпня змінено порядок складання єдиної звітності

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомили, що 9 серпня 2022 року набули чинності накази Міністерства фінансів України від 04.07.2022 № 189 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4» (далі – Наказ № 18 та від 25.07.2022 № 215 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 04 липня 2022 р. № 189» (далі – Наказ № 215).

Посадові оклади (тарифні ставки) працівників бюджетної сфери з ЄТС у 2022 році

В інфографіці подано інформацію щодо посадових окладів.

Бюджет. Новини законодавства

З 3 серпня держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування, якщо вони перебувають у простої, можуть займатися іншою оплачуваною діяльністю

Прийнятий Парламентом Закон про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах військового стану (№ 2381-IX) набрав чинності 3 серпня 2022 року.

Комітет із цифрової трансформації рекомендує ухвалити Закон про захист персональних даних

Законопроект розроблений для того, щоб чинне законодавство України у сфері захисту персональних даних привести у відповідність до міжнародних стандартів у цій сфері, передбачених Конвенцією 108 та GDPR. Крім того, документ регулює правові відносини, пов'язані з обробкою персональних даних та підвищує рівень захисту конституційного права на повагу до приватного життя.

Уряд прийняв ухвалу, яка спростить автоматизацію держпослуг для українців

Вже кілька років ми впроваджуємо зручні держпослуги без черг та збирання папірців. Але більшість послуг все ще залежить від рішення урядовця. Це затягує отримання необхідної послуги кілька днів. Постанова дозволить запроваджувати автоматичні держпослуги без участі чиновника одразу. А це дозволить швидко отримати необхідний результат, а також заощадить багато часу для людей.

До яких лікарів можна звертатися без е-напрямку

Без направлення українці можуть звертатися, насамперед, до лікарів первинної медичної допомоги – педіатрів, терапевтів та сімейних лікарів. В умовах війни наявність декларації для внутрішньо переміщених осіб також не є обов'язковою. Саме лікарі первинної ланки приймають рішення щодо залучення до лікування спеціаліста іншої спеціалізації, додаткових обстежень, процедур, госпіталізації тощо, якщо стан пацієнта цього вимагає.

НБУ спрощує низку обмежень для підтримки діяльності волонтерів та бізнесу

Національний банк України з 6 серпня 2022 року спрощує низку обмежень для підтримки діяльності волонтерів та бізнесу. Головним пріоритетом Національного банку є збереження фінансової стабільності в Україні. Зокрема, з цією метою Національний банк 21 липня 2022 року встановив ліміт на розрахунки гривневими платіжними картками за кордоном.

Коментарі до матеріалу