Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (08.04.2024 - 12.04.2024)

12.04.2024 45 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Щодо подарунків для державних службовців

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», подарунок — це грошові кошти або інше майно, переваги, пільги, послуги, нематеріальні активи, які надають/одержують безоплатно або за ціною, нижчої мінімальної ринкової.

Особливості проставлення апостиля на деяких видах офіційних документів 

 Для того, щоб документи, видані на території України, мали законну юридичну силу за кордоном, їх необхідно легалізувати. На сьогодні найбільш поширеним способом оформлення документів для їх можливого використання на території іноземної держави є проставлення апостиля.

Мінекономіки: про обчислення компенсації за невикористані відпустки у разі звільнення у 2024 році працівника, у якого відсутній розрахунковий період

Обчислення середньої заробітної плати працівникам проводиться відповідно до норм Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 № 100 (зі змінами) (далі – Порядок).

Компенсація відпустки, яка виплачена звільненому працівнику: додаток 4ДФ

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що відповідно до п.п. 14.1.48 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) заробітна плата для цілей розд. IV ПКУ – основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом.

Лист ДКСУ: Щодо Довідки про надходження та використання окремих власних надходжень бюджетних установ, отриманих натурою

Довідка про надходження та використання окремих власних надходжень бюджетних установ, отриманих у натуральній формі (додаток 22) (далі – Довідка), складається у розрізі кодів програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету або програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів та у розрізі кодів економічної класифікації видатків бюджету і містить інформацію про суб’єктів, що надали товари та послуги, виконали роботи.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

ДПС роз’яснює нововведення: Інформаційний лист № 2/2024

ДПС роз’яснює нововведення, які запроваджено Законом від 23.02.2024 № 3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» (далі – Закон № 3603) в Інформаційному листі № 2/2024. 

ВРУ прийняла за основу законопроект щодо розширення повноважень ОМС з підтримки сектору безпеки і оборони України

За наслідками розгляду на пленарному засіданні 11 квітня 2024 року Парламент України прийняв у першому читанні за основу проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони України (реєстр. № 9559-д).

Повний перелік законодавчих змін щодо питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (реєстр. № 10449, далі – Закон) на пленарному засіданні Верховної ради 11 квітня прийнято голосами 283 народних депутатів у редакції профільного Комітету питань національної безпеки, оброни та розвідки. 

На пленарному засіданні 11 квітня Верховна Рада прийняла три закони та постанову

Верховною Радою на пленарному засіданні 11 квітня в цілому прийнято Закони: 

Ухвалено постанову щодо підтримки осіб з особливими освітніми потребами

З метою підтримки осіб з ООП ухвалено постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами у 2024 році».

Коментарі до матеріалу