Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (06.05.2024 - 10.05.2024)

10.05.2024 32 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Закінчення навчального року та дати канікул: розʼяснення МОН

Згідно з рішенням Уряду, 2023/2024 навчальний рік триває з 1 вересня 2023 до 28 червня 2024 року, адже під час воєнного стану тривалість навчального року встановлює Кабінет Міністрів України. 

Лист МФУ: доведені інструкції з підготовки пропозицій до Бюджетної декларації на 2025-2027 роки

Міністерством фінансів України доведені інструкції з підготовки пропозицій до Бюджетної декларації на 2025-2027 роки, основні макроекономічні показники та соціальні стандарти.

Чи потрібно повідомляти Пенсійний фонд про виплату коштів застрахованим особам?

Страхувальник, який по заяві-розрахунку отримав від Пенсійного фонду України кошти для здійснення страхових виплат працівникам, повинен протягом місяця з дня проведення відповідних виплат повідомити про це Пенсійний фонд України.

Чи може роботодавець відмовити у видачі довідки про заробітну плату?

Це питання цікавило працівницю однієї з запорізьких крамниць. Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області роз’яснили, що стаття 49 Кодексу законів про працю України зобов’язує роботодавця видати працівникові на його вимогу довідку про його роботу на підприємстві, в установі, організації. В документі зазначаються спеціальність, кваліфікація, посада, час роботи та розмір заробітної плати.

Грошова компенсація невикористаних відпусток мобілізованим працівникам

Цьому питанню була приділена основна увага під час інформаційного семінару, який на машинобудівному підприємстві провели посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Верховна Рада 9 травня прийняла 15 законів і 7 законопроєктів

Посилено відповідальність за військові правопорушення: прийнято закон

На пленарному засіданні 9 травня 2024 року Верховна Рада розглянула законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за військові правопорушення» (реєстр. № 10379 від 25.12.2023), поданий КМУ, та за результатами його розгляду прийняла його у другому читанні та в цілому як Закон. 

Верховна Рада підтримала створення Єдиного реєстру кваліфікацій (Класифікатор професій)

Верховна Рада 9 травня 2024 року прийняла за основу законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення національної системи кваліфікацій відповідно до актуальних потреб ринку праці та інших питань» (реєстр. № 9630). 

ВРУ прийняла Закон щодо посилення відповідальності за військові правопорушення

На пленарному засіданні 09 травня 2024 року Верховна Рада України розглянула проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за військові правопорушення» (реєстр. №10379 від 25.12.2023), поданий Кабінетом Міністрів України, та за результатами його розгляду прийняла його у другому читанні та в цілому як Закон.

ВРУ прийняла в цілому Закон України щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування

Верховна Рада України прийняла в цілому Закон України щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування (№7283).

Коментарі до матеріалу