Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (03.04.2023 - 07.04.2023)

07.04.2023 87 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд
 

Які доходи мають бути задекларовані: репетиторство

Якщо викладач-репетитор у минулому році не був зареєстрований суб'єктом підприємницької діяльності та надавав репетиторські послуги фізичним особам, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18 відсотків та 1,5 відсотки військового податку.

Хто з дітей може безплатно харчуватись у школах і садочках та що для цього потрібно

В Україні є певні категорії дітей, які мають право на безплатне або частково платне харчування у закладах освіти.

Які витрати на відрядження, крім добових, не включаються до оподатковуваного доходу платника податку?

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відповідно до підпункту 165.1.11 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт і розраховані згідно із п. 170.9 ст. 170 ПКУ, а також суми компенсаційних виплат в іноземній валюті, що виплачуються відповідно до закону працівникам дипломатичної служби, направленим у довготермінове відряджен

Чи виключаються з розрахункового періоду при обчисленні лікарняного дні не відпрацьовані працівником з невідомих причин

«Після припинення режиму дистанційної роботи працівник не вийшов на роботу та не виходив два місяці на зв’язок, у зв’язку з чим роботодавець в табелі обліку робочого часу відмічав працівника, як відсутнього на робочому місці з невідомих причин. Після фактичного виходу на роботу цей працівник пішов на лікарняний. Чи виключаються з розрахункового періоду при обчисленні лікарняного дні не відпрацьовані працівником з невідомих причин?»

Доплата за завідування бібліотекою та роботу з бібліотечним фондом підручників

Як встановлювати доплату працівникам за завідування бібліотекою та роботу з бібліотечним фондом підручників?
 

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Оприлюднено проект Закону України «Про державний енергетичний контроль»

Державна інспекція енергетичного нагляду України продовжує виконувати завдання, спрямовані на забезпечення енергетичної безпеки країни. Наразі Держенергонаглядом розроблено та оприлюднено проект Закону України «Про державний енергетичний контроль», який створює передумови для удосконалення та розвитку системи державного енергетичного контролю.

Затверджено Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних

Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2023 № 264 відповідно до частини першої статті 35 Закону України “Про зайнятість населення” Кабінет Міністрів України постановив затвердити Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних (далі – Порядок).

Методичні рекомендації з питань формування безбар'єрності на робочому місці

Питання безбар`єрності з початком повномасштабного вторгнення  у нашій країні  звучить все голосніше і продовжує набувати ваги. Адже результативність роботи, зокрема, залежить від сформованого комфортного та безбар’єрного робочого середовища.  

Роз'яснення щодо відсутності підстав для припинення державної служби у разі отримання державним органом сповіщення про те, що державний службовець зник безвісти за особливих обставин

НАДС підготовлено роз'яснення щодо відсутності підстав для припинення державної служби у разі отримання державним органом сповіщення про те, що державний службовець зник безвісти за особливих обставин.

Коментарі до матеріалу