Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (02.09.2024 - 06.09.2024)

06.09.2024 19 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Який порядок дострокового виходу з відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку?

Відповідно до статті 179 Кодексу законів про працю України, про дострокове припинення відпустки по догляду за дитиною потрібно повідомити роботодавця не пізніш як за 10 календарних днів до дня дострокового припинення такої відпустки.

Лист ПФУ: щодо надання допомоги по вагітності та пологах

Допомога по вагітності та пологах застрахованій особі виплачується за весь період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

Публічні закупівлі комунального підприємства: як дотриматися вимог закупівельного законодавства

Комунальні підприємства – це суб’єкти господарювання, які отримують кошти від господарської діяльності, не утримуються з бюджетів різних рівнів і відповідно не мають статусу розпорядника бюджетних коштів, проте досить часто є одержувачами бюджетних коштів.

Мій батько після операції потребує сторонньої допомоги. Чи можу я оформити лікарняний для догляду за ним та на який термін?

Допомога по тимчасовій непрацездатності для догляду за хворим членом сім’ї (крім догляду за хворою дитиною віком до 14 років) надається застрахованій особі з першого дня, але не більш як на три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби члена сім’ї та побутових обставин, — не більш як на сім календарних днів (пункт 4 статті 15 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

Який код бюджетної класифікації податковий агент відображає у платіжному документі при сплаті до бюджету ПДФО із доходів за договором цивільно-правового характеру?

Статтею 8 Бюджетного кодексу України від 08 липня 2010 року № 2456-VI із змінами та доповненнями встановлено, що бюджетна класифікація є обов’язковою для застосування всіма учасниками бюджетного процесу в межах бюджетних повноважень.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд ухвалив рішення щодо врахування стажу для педагогів за кордоном

Відтепер педагогічні й науково-педагогічні працівники, які працюють за кордоном, матимуть право на зарахування періоду їхньої роботи на педагогічних посадах до стажу, який дає право на отримання надбавки за вислугу років в Україні.

Уряд розширив другу чергу платежів, що здійснюються Казначейством в умовах воєнного стану: що передбачають зміни

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку №590, які набрали чинності 8 серпня 2024 року.

Програма медгарантій покриватиме ширший спектр послуг з безоплатного лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка розширює та актуалізує тарифи за пакетом медичних послуг з лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій. Відповідні зміни внесено до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році.
 

Коментарі до матеріалу