Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Розрахунок вартості харчування та облік у навчальних закладах

Із цієї статті ви дізнаєтеся: про порядок визначення вартості харчування учнів загальноосвітніх закладів і складання калькуляції.

Розрахунок кошторисних асигнувань

Для розрахунку бюджетних коштів, необхідних для безплатного харчування певної категорії учнів кожного загальноосвітнього навчального закладу, потрібно вартість продуктового кошика на одну дитину на день помножити на кількість учнів і на кількість навчальних днів у році (діто-дні).

Згідно з п. 6 Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого спільним наказом МОЗ та МОН від 01.06.05 р. № 242/329, безплатне харчування учнів у навчальних закладах із денною формою перебування здійснюється тільки в робочі дні. У разі відсутності учнів компенсація за харчування не проводиться.

Класні керівники (вихователі) щодня вказують фактичну присутність учнів, які харчуються безплатно, і передають цю інформацію інспектору з харчування, призначуваному наказом директора школи, який вносить дані до спеціального журналу і передає їх у їдальню.

При складанні кошторису кількість учнів, яким належить безплатне харчування, визначають за середніми за попередній рік показниками облікової та фактичної кількості дітей, закладаючи на майбутній рік можливе зростання відвідувань їдальні. Також при плануванні слід передбачити кошти на збільшення цін на продукти, наприклад на 10 %. Фінансування харчування з бюджету здійснюють у рамках затверджених кошторисів навчальних закладів згідно з даними фактичного відвідування учнями їдальні, які щомісяця надаються інспектором із харчування у відділи освіти місцевих адміністрацій.

Повна версія доступна тільки передплатникам

Кращі матеріали