Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (23.10-27.10.2023)

30.10.2023 238 0 0

Зміни до законодавства з 23 жовтня по 27 жовтня 2023 року

Документи, що набули чинності з 23 по 27 жовтня 2023 року

Про що потрібно знати на цьому тижні?

Оновлено форму декларації про майновий стан та доходи

Мінфін наказом від 28.08.2023 № 467 вніс зміни: до форми податкової декларації про майновий стан і доходи; Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

КМУ змінює правила по забезпеченню населення продовольчими товарами під час воєнного стану

Внесено зміни до постанови КМУ від 20.03.2022 № 328 «Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами в умовах воєнного стану».

Про обчислення середньої зарплати для виплати компенсації за невикористану відпустку: лист Мінекономіки

Мінекономіки в межах компетенції надає роз’яснення щодо обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані відпустки. 

Нова звітність для надавачів послуг із посередництва у працевлаштуванні за кордоном: постанова Кабміну

Постановою КМУ від 20.10.2023 № 1100 затверджено:  Порядок подання звітності про здійснення діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном;  форму звітності про здійснення діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном № 1-ТМ.

«ПриватБанк» та John Deere запустили для аграріїв програму пільгового фінансування придбання сільгосптехніки

Українські аграрії тепер зможуть поповнювати власний парк сільськогосподарської техніки провідного виробника John Deere на спеціальних пільгових умовах фінансування «ПриватБанком».

Важливо:

В Україні планують заборонити продаж усіх програм-аналогів, створених за допомогою програмного коду для 1С

У Верховній Раді зареєсстровано законопроєкт про заборону продажу на території України програмного забезпечення (електронних поставок) для податкового та бухгалтерського обліку, при створенні якого використано програмний код, написаний мовою країни-агресора.

Особливості заповнення повідомлення за формою № 20-ОПП: поради від ДПС

Платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування контролюючий орган шляхом подання повідомлення за формою № 20-ОПП. 

Строки для подання письмових пояснень та копій документів для розблокування податкових накладних: ДПС наводить приклади

Якщо дата складання ПН – 10.01.2022, тоді залишок календарних днів, протягом яких платник податку може подати Пояснення починаючи з 01.08.2023, становить 321 календарний день.

Неотримання покупцем або відмова від товарів у разі їх відправлення через службу доставки: як провести через РРО/ПРРО

У разі неотримання або відмови від товару покупцем, при відправці їх за допомогою служб доставки достатньо в режимі реєстрації провести операцію повернення товарів на підставі квитанції від служби доставки про повернення відправлення та чеку РРО/програмного РРО, в яких такі товари ідентифіковані.

Як сплачувати ЄСВ у разі затримки виплат лікарняних ПФУ

Роботодавець зобов’язаний сплатити ЄСВ із нарахованої за відповідний календарний місяць суми допомоги з тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами незалежно від того, чи виплачені такі суми фактично після їх нарахування.

Актуально:

Круглий стіл: «Як зберегти якість облікової інформації для прийняття зважених управлінських рішень і забезпечення економічної безпеки бізнесу»

19 жовтня 2023 року в приміщенні ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» відбувся круглий стіл на тему: «Як зберегти якість облікової інформації для прийняття зважених управлінських рішень і забезпечення економічної безпеки бізнесу»

Кабмін уніс зміни до порядку надання держпідтримки сільгосптоваровиробникам, які використовують меліоровані землі

Кабмін постановою від 20.10.2023 № 1110 уніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі,

Оновлено декларацію з транспортного податку

Мінфін наказом від 06.10.2023 № 527 змінив форму Податкової декларації з транспортного податку.

Затверджено Порядок класифікації відходів і Національний перелік відходів

Порядок визначає процедуру проведення класифікації відходів за видами та властивостями з метою належного управління відходами, запобігання їх негативному впливу на здоров’я людей і навколишнє природне середовище або зменшення такого впливу. 

Серед фізосіб, які отримували держвиплати, проведуть анкетування: постанова КМУ

КМУ визначив механізм проведення аналізу стану здійснення виплат зарплати деяким категоріям працівників, які здійснювалися починаючи з березня 2022 року. . 

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали