Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (06-10.12.2021)

13.12.2021 216 0 0

Зміни в законодавстві з 06 по 10 грудня 2021 року

Важливі роз'яснення держорганів на 10 грудня 2021 року

Документи, що набрали чинності з 06 по 10 грудня 2021 року

Про що треба знати на цьому тижні?

Оновлено Перелік форм звітності, які можуть подаватись в е-вигляді у 2021-2022 роках: Держстат

01 грудня Держстат на офіційному вебсайті оприлюднив оновлений Перелік форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності, які можуть подаватись респондентами в електронному вигляді у 2021-2022 роках

Пропонується удосконалити спрощену систему оподаткування

Зареєстровано законопроєкт від 25.11.2021 № 6348 про внесення змін до ПК та деяких законодавчих актів України, яким пропонується реорганізувати спрощену систему оподаткування з метою збереження легального мікропідприємництва, стимулювання створення нових робочих місць, зменшення можливості необґрунтованого тиску податкових органів на суб’єктів малого підприємництва.

Врегульовано порядок проведення грошових розрахунків за правочинами щодо цінних паперів

Документ набирає чинності з 3 січня 2022 року. Національний банк України затвердив Положення про порядок проведення грошових розрахунків за правочинами щодо цінних паперів та інших фінансових інструментів, укладеними на організованих ринках капіталу та поза організованими ринками капіталу, з дотриманням принципу «поставка цінних паперів проти оплати».

Оновлено декларацію з рентної плати

Починаючи із 14.12.2021 року діятиме наказ Мінфіну від 08.11.2021 р. № 583, який привносить зміни до форми податкової декларації з рентної плати.

Важливо:

У чьому особливості нової методики нормативної грошової оцінки земель

Кабмін Постановою № 1147 від 3 листопада 2021 затвердив нову методику нормативної грошової оцінки земель (далі – НГО). Вона розроблялася з розрахунку безумовного дотримання існуючого рівня надходжень до місцевих бюджетів. Координаційний центр з надання правової допомоги проаналізував, що зміниться із затвердженням нової методики.

Забирати землі за борги будуть за новими правилами - Мін’юст

Відбирати землю у боржників приватні та державні виконавці будуть за новими правилами. Міністерство юстиції України Наказом від 11.11.2021 N 4066/5 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України» внесло зміни в Інструкцію з організації примусового виконання рішень, доповнивши її розділом XVIII «Особливості звернення стягнення на земельні ділянки або прав на них».

Тисяча для вакцинованих: скористатися коштами можна буде протягом чотирьох місяців

Скористатися коштами в рамках програми з підтримки громадян і бізнесу в умовах пандемії «єПідтримка» можна буде упродовж чотирьох місяців після дня надходження коштів. Програма стартує 19 грудня та триватиме упродовж наступного року. Скористатися нарахованою сумою можна буде протягом чотирьох місяців після дня надходження коштів. Фінансові операції здійснюватимуться банками-партнерами, які мають надійні системи захисту платежів.

Актуально:

Правила роботи у жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки

До 31 грудня 2021 року в Україні діє карантин. Червоний та жовтий рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень, які запроваджуються в регіоні. Деталі у Uteka

Правила поїздок між регіонами: які документи потрібні пасажирам

З 21 жовтня діють нові правила міжрегіональних перевезень на жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки. Стосуються вони регулярних та нерегулярних перевезень. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення. Норми не застосовуються до міських та внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність відповідного документу на автобусних маршрутах несе пасажир, у залізничному та авіатранспорті – перевізник. Перелік документів у Uteka

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали