Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Методрекомендації для Food-бізнесу щодо запобігання поширення COVID-19 на виробництві

07.05.2020 29 0 1

Фахівці Мінекономіки та Держпродспоживслужби із залученням представників бізнесу розробили Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню COVID-19 на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.

Відповідний документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств» та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Зокрема, Методичні рекомендації містять:

  • інформацію про хворобу COVID-19;
  • симптоми і шляхи інфікування;
  • гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
  • порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей;
  • додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам;
  • зразок декларації, заповнення якої є обов'язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
  • орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов'язковий характер.

З документом можна ознайомитися за посиланням.

www.me.gov.ua

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали