Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 27.12.2022

27.12.2022 155 0 0

Шановні колеги!

Редакція Uteka-Агро підготувала добірку порад для бухгалтерів щодо новорічних витрат підприємства, преміювання працівників, надання різних видів допомоги як працівникам, так і не працівникам підприємства. Також розповідаємо про інші важливі, але подекуди проблемні, аспекти роботи бухгалтера сільгосппідприємства наприкінці звітного року: річний перерахунок ПДВ, аналіз договорів оренди, складання статзвітності про площі та валові збори сільськогосподарських культур, наявність податкового боргу та вплив на статус платника єдиного податку та інше.

Отже, як документально оформити надання подарунків фізичним особам до Нового року, а також як обкласти такі операції ПДФО, ВЗ, ЄСВ, ПДВ, податком на прибуток та відобразити в бухобліку, розповідаємо в матеріалах «Новорічні подарунки працівникам та дітям: ПДФО, ВЗ, ЄСВ» та «Подарунки до Нового року: обкладення ПДВ, податком на прибуток та відображення в бухобліку».

Для роботодавців, які за підсумками роботи за рік виплачують грошову винагороду, розповімо, як правильно організувати преміювання, оформити й відобразити в обліку такі виплати («Річна премія: відповідаємо на ваші запитання»). Про нецільову допомогу у грошовій та натуральній формах, допомогу на лікування, відновлення втраченого майна та випливаючі податкові наслідки – докладно у статті «Надаємо допомогу працівникам та не працівникам підприємства: порядок обкладення ПДФО, ВЗ та ЄСВ».

Новий рік уже на носі, а суттєва частка площ кукурудзи ще залишається незібраною. Бухгалтерів сільгосппідприємств турбує, що показувати в такому разі у статистичній звітності, зокрема у формі № 29-сг, граничний термін подання якої – 05 січня 2023 р. Ми пропонуємо вихід із ситуації («Як відобразити обсяг виробництва кукурудзи у звітності за формами № 29-сг та № 37-сг?»).

Суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність з використанням РРО/ПРРО, стикаються із проблемою відключення електроенергії та відсутності інтернет-зв’язку. Як долати наслідки такої ситуації користувачам РРО і ПРРО, розповідаємо у статті «РРО/ПРРО в умовах вимкнення електроенергії».

Серед іншого, цього тижня розповідаємо і про важливі аспекти роботи бухгалтера наприкінці звітного року:

Редакція Uteka-Агро готує новий спецвипуск, тож наступного тижня розповімо, які зміни чекають бухгалтера з 1 січня 2023: бухоблік, податок на прибуток, пільги з ПДВ, єдиний податок, соцстрахування, карантинні обмеження, МЗП та прожитковий мінімум тощо.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали