Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 08.11.2022

08.11.2022 131 0 0

Шановні колеги!

Перед аграріями гостро стоїть питання зберігання сільгосппродукції. Саме тому основною темою публікацій Uteka-Агро цього тижня є будівництво зерносховищ і впровадження нових технологічних рішень, а саме юридичне, податкове та бухгалтерське забезпечення цього питання для сільгосппідприємств.

Зокрема, ми розповідаємо:

Кожне підприємство в тій чи іншій мірі несе витрати на утримання виробничих будівель та споруд, підтримання їх у робочому стані та ремонт. Ми розповіли, як правильно класифікувати та відображати ці витрати в бухгалтерському та податковому обліку підприємства («Ремонт господарських будівель: документування, оподаткування та облік витрат»).

Прагнення до енергонезалежності від зовнішньої електромережі підштовхує суб'єктів господарювання до пошуку альтернативних джерел енергії, зокрема застосування сонячних електростанцій. Ми розглянули особливості бухгалтерського та податкового обліку таких електростанцій («Установлення сонячних панелей на виробничу будівлю: бухгалтерський та податковий облік»).

Серед іншого, цього тижня також публікуємо:

Наступного тижня ми готуємо для вас спецвипуск, присвячений проведенню інвентаризації у воєнний час, зокрема: головні особливості та зміни, які потрібно врахувати під час проведення інвентаризації перед закриттям бухгалтерського, 2022 року; наслідки в обліку нестачі продукції рослинництва; як відобразити падіж тварин та утилізувати відходи; списання та уцінка запасів під час війни; як проінвентаризувати резерв відпусток, зважаючи на особливості воєнного часу.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали