Калькуляционная карта-расчет производственной себестоимости с/х продукции
Читайте подробнее: Себестоимость сельхозпродукции: акцент на специфику
Пример составления (на языке оригинала)
Товариство з обмеженою відповідальністю «Маяк» Код ЄДРПОУ 35496322 31 грудня 2021 року с. Маяки Окнянського району Одеської області Калькуляційна картка – розрахунок виробничої Калькуляційна одиниця – 1 ц. Планова собівартість зерна – 400 грн/ц, зерновідходів – 200 грн/ц. Нормативна вартість соломи – 80 грн/ц. I. Вирати на вирощування (Дт 231) (грн)
II. Вихід продукції (Кт 231) (грн)
ІІІ. Розрахунок виробничої собівартості 1. Фактичні витрати на вирощування: 578 393 грн. 2. Фактичні витрати на вирощування без вартості побічної продукції: 578 393 грн – 1 600 грн = 576 793 грн. 3. Кількість повноцінного зерна, що калькулюється: 1 350 ц + (145 ц х 50 %) = 1 422,50 ц. 4. Виробнича собівартість 1 ц повноцінного зерна: 576 793,00 грн : 1 422,50 ц = 405,48 грн. 5. Виробнича собівартість 1 ц зерновідходів: 405,48 грн х 50 % = 202,74 грн. IV. Розрахунок відхилень фактичної собівартості продукції від планової 1) 1 ц повноцінного зерна: 405,48 грн – 400,00 грн = +5,48 грн; 2) 1 ц зерновідходів: 202,74 грн – 200,00 грн = +2,74 грн. V. Коригування планової собівартості до виробничої (грн)
Виконавець бухгалтер Кмітлива Олена КМІТЛИВА (посада) (підпис) (власне ім’я та прізвище)Головний бухгалтер Мудра Тамара МУДРА (підпис) (власне ім’я та прізвище) |
Образец для загрузки
Комментарии к материалу