Трансфертне ціноутворення

137.03

Контрольовані операції

 

Як враховується при визначенні вартісного критерію контрольованої операції вартість придбаного товару (сума попередньої оплати) та частково повернутого товару (попередньої оплати), якщо повернення здійснювалось в одному/наступному звітному календарному році, та як при цьому заповнюються графи 17, 20 розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту про контрольовані операції?

Якщо придбання та часткове повернення цього самого  товару здійснено протягом одного звітного календарного року, то при визначенні вартісного критерію контрольованої операції в цьому звітному році враховується вартість поставки, зменшена на вартість поверненого товару. У разі якщо придбання відбулось в одному звітному календарному році, а часткове повернення відбулось у наступному році, то при визначенні вартісного критерію контрольованої операції у календарному році, в якому здійснена поставка, враховується вся вартість придбаного товару. При цьому в наступному році вартість частково поверненого товару не враховується при визначенні вартісного критерію контрольованої операції та не зменшує вартість інших операцій при визначенні такого критерію. Враховуючи те, що сума попередньої оплати за товар (повернутої попередньої оплати) не впливає на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств, то при визначенні вартісного критерію контрольованої операції така операція не враховується і не відображається у Звіті

137.07

Складання та подання Звіту про контрольовані операції та документації з трансфертного ціноутворення для податкового контролю

 

В яких випадках у Звіті про контрольовані операції зазначаються коди сторони операції «Кредитодавець (позикодавець)» (109) та «Кредитор» (110)?

У разі коли у договорі про надання кредиту (позики) стороною операції зазначено «Кредитодавець (позикодавець)», то у графі 9 розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту про контрольовані операції також зазначається код сторони операції 109 «Кредитодавець (позикодавець)». У разі коли у договорі стороною операції вказано «Кредитор», то у графі 9 розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту також зазначається код сторони операції 110 «Кредитор»

Загальні питання

140.03

Використання сервісу «Електронний кабінет»

 

Чи має право платник податку направити до органу ДФС підтвердні документи, визначені в запиті про подання інформації, через Електронний кабінет та яка дата є датою їх подання?

За допомогою меню «Листування з ДФС» приватної частини Електронного кабінету платники мають можливість направити до органу ДФС разом із супровідним листом підтвердні документи, визначені в запиті про подання інформації, у форматі pdf (обмеження 2 Мб).

Датою подання підтвердних документів разом із супровідним листом є дата реєстрації супровідного листа в органі ДФС. Протягом одного робочого дня після надсилання такого листа до органу ДФС автора електронного листа буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації. Інформацію щодо отримання та реєстрації листа в органі ДФС можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи - у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/вихідні документи»

Митні платежі

210.04

Повернення помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів

 

На яку адресу суб'єкт господарювання може подати до митниці ДФС заяву про повернення коштів авансових платежів (передоплати) засобами електронного зв’язку в електронній формі?

Подання суб’єктами господарювання заяви про повернення коштів авансових платежів (передоплати) засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється на поштову скриньку митниці ДФС, зазначену на офіційному веб-порталі ДФС

Гарантії забезпечення виконання зобов’язань перед органами ДФС України

211.02

Фінансові санкції

 

Який порядок сплати та повернення грошової застави, що вноситься громадянином-резидентом при ввезенні транспортного засобу в режимі транзиту?

При виконанні зобов’язання, забезпеченого грошовою заставою, сплачені кошти підлягають поверненню особі, яка внесла цю заставу, або уповноваженій нею особі не пізніше трьох банківських днів. При цьому повернення грошової застави, якщо вона вносилася у валюті України, може здійснюватися у будь-якому органі доходів і зборів, навіть якщо вона вносилася на рахунок іншого органу доходів і зборів, а якщо в іноземній валюті — виключно тим органом, на рахунок якого вона була внесена, на підставі письмової заяви громадянина, до якої додаються другий примірник квитанції МД-1, який підтверджує внесення відповідних сум грошової застави, та Акта про підтвердження вивезення товарів та/або транспортних засобів