Думка практика

На сьогодні це питання є вкрай актуальним для України. Наприклад, Херсонський суднобудівний завод входить до одного з найбільших суднобудівних холдингів країни, був на стадії руйнування з 2014 року і з 19 липня 2016 року Господарським судом в м. Херсоні визнаний банкрутом. Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування щодо генеральних директорів ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (ЧСЗ, Миколаїв) і ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» (ХСЗ), які підозрюються в підробці за попередньою змовою – укладеного в 2007 році договору купівлі-продажу акцій ДАХК «ЧСЗ».

Це не поодинокий випадок в Україні з махінаціями акцій, рейдерством і з оспорюванням прав власності. Країні потрібен орган, який буде серйозно займатися цими питаннями.

Херсонська область першою в країні зуміла організувати антирейдерський штаб. Але, доки хтось на цьому піариться, в області рейдери намагалися захопити завод «Каховка Протеїн-Агро». Через це в реанімаційному відділенні знаходяться двоє потерпілих.

Євген Волков,
помічник депутата Дніпровської районної у м. Херсоні
ради VII скликання, громадський діяч