|
ДСТУ 4623:2006 |
Вимоги, затверджені наказом |
|
Цукор першої категорії |
Екстра білий цукор: |
поляризація – не менше ніж, % |
99,7 |
99,7 |
масова частка інвертного цукру – не більше ніж, % |
0,04 |
0,04 |
масова частка вологи – не більше ніж, % |
0,1 |
0,06 |
тип забарвлення – не більше ніж, балів |
6 |
4 |
вміст золи – не більше ніж, % – не більше ніж, балів |
0,027 15 |
0,0108 6 |
кольоровість у розчині – не більше ніж |
45 одиниць ICUMSA |
22,5 одиниць ICUMSA |
|
||
|
Цукор другої категорії: |
Білий цукор (цукор): |
поляризація – не менше ніж, % |
99,7 |
99,7 |
масова частка інвертного цукру – не більше ніж, % |
0,04 |
0,04 |
масова частка вологи – не більше ніж, % |
0,14 |
0,06 |
тип забарвлення – не більше ніж, балів |
8 |
9 балів |
вміст золи – не більше ніж, % |
0,04 |
|
кольоровість у розчині – не більше ніж |
60 одиниць ICUMSA |
|
|
Цукор третьої категорії: |
|
поляризація – не менше ніж, % |
99,61 |
|
масова частка інвертного цукру – не більше ніж, % |
0,05 |
|
масова частка вологи – не більше ніж, % |
0,1 |
|
вміст золи – не більше ніж , % |
0,04 |
|
кольоровість у розчині – не більше ніж |
104 одиниць ICUMSA |
|
|
|
|
|
Цукор четвертої категорії: |
Напівбілий цукор |
поляризація – не менше ніж, % |
99,5 |
99,5 |
масова частка інвертного цукру – не більше ніж, % |
0,065 |
0,1% |
масова частка вологи – не більше ніж, % |
0,15 |
0,1% |
вміст золи – не більше ніж |
0,05 |
|
кольоровість у розчині – не більше ніж |
195 одиниць ICUMSA |
|