Призначення допомоги

Допомога з тимчасової непрацездатності

Допомога по вагітності та пологах

Допомога на поховання

1

2

3

4

Документи для призначення допомоги

Листок непрацездатності (для сумісників – копія листка непрацездатності, засвідчена підписом і печаткою за основним місцем роботи)

Свідоцтво про смерть застрахованої особи (члена сім’ї застрахованої особи).
Довідка з місця проживання про перебування померлого члена сім’ї на утриманні* застрахованої особи.
Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть** (для уникнення подвійної виплати, див. лист ФСС з ТВП від 13.05.15 р. № 5.2.-32-841)

Граничний строк звернення за допомогою

12 повних місяців (з 1-го до 1-го числа), що настають за місяцем, у якому:
– відновлено праце-здатність*** (установлено інвалідність****)

– закінчується відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами

12 повних місяців (з 1-го до 1-го числа), що настають за місяцем, на який припадає дата смерті

Граничний строк ухвалення рішення про призначення

10 к. д. з дня подання документів

Не пізніше дня, що настає за днем звернення

* До членів сім'ї, які перебували на утриманні застрахованої особи, можуть належати: дружина (чоловік); діти, брати, сестри та онуки, які не досягли 18 років або старші цього віку, якщо вони стали інвалідами до 18 років (брати, сестри та онуки – за умови, що вони не мають працездатних батьків), а студенти та учні середніх професійно-технічних та вищих навчальних закладів із денною формою навчання – до 23 років; батько, мати, дід та баба за прямою лінією споріднення. Зверніть увагу! Не вважаються такими, що перебували на утриманні застрахованої особи, члени сім'ї, які мали самостійні джерела коштів до існування (одержували зарплату, пенсію тощо) (ст. 27 Закону № 1105).
** У разі держреєстрації смерті виконавчим органом сільської, селищної, міської (крім міст обласного значення) ради замість витягу з Держреєстру видається довідка для отримання допомоги на поховання (роз’яснення Мін’юсту від 15.12.11 р.).
*** Графа «Стати до роботи» листка непрацездатності.
**** У графі «Висновок МСЕК» листка непрацездатності дата встановлення інвалідності має збігатися із днем надходження (реєстрації) документів у МСЕК.