Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (30.01.2023 - 03.02.2023)

03.02.2023 104 0 0

Змінюється порядок оподаткування та звітування щодо витрат на відрядження

З 1 квітня 2023 р. набуває чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» від 12.01.2023 р. № 2888-IX. Серед його змін — оновлення п. 170.9 ПКУ, який визначає оподаткування суми надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт, не повернутої у встановлений строк.

Уряд схвалив зміни до законопроекту про оцінку впливу на довкілля

Кабінет Міністрів схвалив законопроект, який вносить зміни до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Це дозволить зробити процедуру ОВД зручнішою, але при цьому не втратити жодного її елемента. Адже це сьогодні один із ключових інструментів забезпечення екологічно збалансованого, сталого розвитку країни.

Який порядок вручення повісток та повноваження представників військкоматів

В Україні триває загальна мобілізація, оголошена після запровадження воєнного стану у зв’язку з повномасштабним вторгнення рф. В рамках проведення загальної мобілізації в державі проводяться спеціальні заходи, зокрема, призов військовозобов’язаних до лав Збройних Сил України на військову службу. Законодавство України передбачає, що чоловіки віком від 18 до 60 років зобов’язані за викликом, тобто після вручення повістки, з’явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік.

Уряд схвалив зміни до законодавства в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування

Рішенням Уряду схвалено зміни до податкового законодавства, які направлені на відновлення довоєнного стану системи оподаткування.

Новий порядок бронювання військовозобов’язаних – правила для ОМС

Кабінет Міністрів України затвердив порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, який розповсюджується на посадових осіб органів місцевого самоврядування.
 

Коментарі до матеріалу